VARMEANLÆG

Varmeanlæg
– Spar op til 50% på varmeregningen

Hører du til blandt den del af befolkningen, hvis varmeanlæg består af et ældre oliefyr, bør du overveje, hvad der skal efterfølge oliefyret, når det skal udskiftes.
Energistyrelsen vurderer, at mere end 300.000 huse i Danmark anvender fjernvarmeinstallationer, der er mere end 20 år gamle. Disse spilder meget energi og kan med fordel udskiftes med en anden type varmeanlæg. Det samme gør sig gældende for de mange olie- og gaskedler med mere end 15 år på bagen.
Siden 1. januar 2016 har det ikke været tilladt at udskifte et gammelt oliefyr med et nyt, hvis der forefindes alternative typer varmeanlæg, som fx fjernvarme eller naturgas, i området.
Da der stadig findes gode muligheder for opvarmning med olie, kan dette stadig lade sig gøre, hvis du er glad for denne opvarmningsform. Du kan fx erhverve en moderne kondenserende oliekedel, da disse udnytter energien mere effektivt, end gamle oliefyr gør.
Men der findes også andre muligheder.

Varmepumper

Med en varmepumpe opnår du bedre indeklima samtidig med, det kan mærkes på varmeregningen.
Varmepumper bliver stadig mere udbredt i Danmark samt i øvrige Europa. Der er åbenlyse fordele ved at udskifte dit gamle varmeanlæg med en varmepumpe. En varmepumpe er skånsom for miljøet, du fremtidssikrer din bolig, og så sparer du penge på varmeregningen.
I praksis fungerer varmepumpen ved, at den overfører varmen fra de omkringliggende omgivelser eller fra jorden og overfører den til boligens radiatorer, gulvvarme eller i form af varm luft direkte ind i boligen.
Varmepumper findes i forskellige varianter herunder jordvarme, luft til vand og luft til luft. Hvilken, der er mest velegnet til dit behov, kan afhænge af forskellige faktorer. Vi rådgiver dig naturligvis grundigt, så du kan tage den rette beslutning.

Træpillefyr

Har du et gammelt olie- eller naturgasfyr, kan det være fornuftigt at udskifte det med et træpillefyr.
Husstande, der udskifter gamle oliefyr med træpillefyr, oplever ofte en besparelse på helt op mod 50% på varmeregningen. Derfor er din investering hurtigt tjent hjem.

Træpiller er CO2-neutrale, hvilket betyder, at forbrændingen hverken bidrager til drivhuseffekten eller den globale opvarmning. Træpiller er derfor et fornuftigt og miljøvenligt alternativ til fossile brændstoffer som olie og gas. Og tillige er mange moderne pillefyr fuldautomatiske, hvilket betyder at arbejdsbyrden ikke er større end ved opvarmning med olie eller naturgas.

Gulvvarme

Med gulvvarme fordeles varmen mere effektivt i de enkelte rum end ved brug af traditionelle radiatorer, og idet rummet varmes op nedefra, er fordelingen ofte så effektiv, at du kan sænke temperaturen.
Overvejer du at etablere gulvvarme, er der nogle faktorer, du bør være opmærksom på. Blandt andet skal der i større rum med gulvvarme etableres separate kredse i varmesystemet afhængig af gulvtype. Hvis du anvender samme kreds til trægulve og fliser, forringer du komforten samtidig med du øger varmeforbruget. Vi anbefaler at tilkobling til varmesystemet udføres af en fagmand, hvilket naturligvis også gør sig gældende i forhold til montering af el-installationer.
Der er mange fordele ved gulvvarme. Du opnår jævn opvarmning af din bolig og vil ikke opleve kulde i gulvniveau. Du opnår en energibesparende varmeløsning, hvilket kan mærkes på varmeforbruget, og så skal du ikke kalkulere med radiatorer, når du indretter boligen.

Hvad skal du vælge?

Som du nok kan se, er der mange muligheder, hvoraf nogle formentlig vil være mere velegnede til dig end andre.

Hos Tvilling VVS rådgiver vi dig grundigt, så du er ordentlig klædt på til at træffe det helt rette valg. Vi sørger for at præsentere de forskellige muligheder samt deres fordele og ulemper, så du ikke selv behøver sætte dig ind i alt.

Vi kan naturligvis også udfærdige et uforpligtende tilbud samt hjælpe med at foretage forskellige beregninger i forhold til indkøb og besparelser.

Vi er Autoriseret Tekniq Installatør.

Kontakt os

Hvis du ønsker at vide mere, eller du vil have besøg af en installatør, er du velkommen til at kontakte os på 70 27 40 10. Du kan også sende os en mail her

kontakt os i dag og få et tilbud